Bonjour. DAVANT gaat on TOUR!

Een aantal weken geleden was het zover. Martha deed wederom een bestelling bij een Brabantse leverancier van spekkoeken. Het toesturen van deze smaakvolle koeken half december werd bijna een traditie. Vanwaar deze doorbreking van die gewoonte met dit kruidige en smaakvolle laagjeskoek exemplaar? Is het daar nu niet veel te vroeg voor?

Man zit in een fauteuil te bellen, onderdeel van een meubelopstelling buiten op een parkeerplaats.
Man en vrouw drinken thee, zittend in een kleurrijke meubelopstelling.

Anno 2021. Ondanks het gezellige online High TEAMS contactmoment dat we eind 2020 met je hadden, stonden wij eigenlijk te popelen om je persoonlijk in levenden lijve te kunnen ontmoeten.

Niet dat we de telefonische gesprekken niet waarderen, want die zijn er gelukkig nog steeds. Je kent de weg naar ons heel goed, bijv. om uitleg te krijgen over het verschil tussen de DAVANT “treinbank” en de AddProducts “Ben” treinzit.

Of over de toepassing van een print, het zgn. Polycolour Extreme bekledingsmateriaal in stofgroep 3. Tot slot weet je dat wij je graag te hulp zijn. Oók bij het oplossen van gebruiksschade aan de buitenkant van een van de wachtbanken of fauteuils.

En ja, het klopt dat je de nieuwste lijn AddProducts banken, fauteuils en stoelen eenvoudig op de website kunt bekijken. De foto’s zijn van zeer hoge kwaliteit waarop zelfs de kleinste details goed  te zien zijn. Hoogstwaarschijnlijk ZIT je die nog steeds vanuit huis te bekijken. Of -áls het kan- op je werkplek. We ZITTEN ‘nou eenmaal’ in deze huidige (werk)situatie. Op afstand.

Dat neemt niet weg dat een kort bezoekje op locatie een mooie afwisseling in je werkzaamheden zou kunnen vormen, vulde Marco zelf in. Om die volgorde enigszins voor je te doorbreken dacht hij daarom:

“Ik ga d’r gewoon op uit, want ik wil mijn klanten bezoeken om hen die nieuwste lijn AddProducts te laten zien!”

Drie mannen kijken naar stalenkaarten van stoffen.

Die ZIT

Zeg nou zelf. Wat is er leuker dan in het echt te gaan ZITTEN om het comfort van de “Ben” treinzit te ervaren of eindelijk plaats te nemen op de “Leen” loungebank in loveseat-formaat?

Of de details in de afwerking van de Robbie Hockers te bekijken en te voelen dat zelfs het gewicht ervan geen bezwaar zou moeten zijn om die voor jonge kinderen in de leeshoek in te tekenen.

Het stemmetje in ons hoofd om je dit zelf te laten ervaren hebben we serieus genomen, want we raken niet uit-ge-praat over de nieuwste lijn toegevoegde banken, fauteuils, stoelen en tafels.Dus ga d’r maar even goed voor ZITTEN.

We gingen On Tour

Alle voorbereidingen werden gedaan. Vanwege de krimp in het wagenpark was de keuze gevallen op een zwart vehikel. Groot, maar niet té. Voorzien van een ruime bak. Als dit podiumbeest kon praten dan bleef-ie geheid doorratelen over de diverse ritten van Nieuwkuijk destijds naar afleveradressen in Nederland, België en Duitsland. Of over goederenvervoer van de rompenbouwer via schuimleverancier naar de diverse stoffeerpartners. Om maar niet te spreken van de tientallen privé verhuizingen die er zijn geweest in de loop van de tijd. Gaandeweg was de binnenkant van deze zwarte Jumper dus aan een grondige vervanging toe.

Buitenopstelling van meubilair.

Hoe je het interieur van je bedrijfswagen zodanig opknapt dat je daar je klanten in kunt laten plaatsnemen op zitmeubilair uit je eigen assortiment

 • Als rechtgeaarde ondernemer wilde Marco dolgraag zijn eigen houtvoorraad daarvoor aanspreken. Met de verwerking van betonplex als bodemplaat van de laadbak waren de ervaringen goed. Betonplex bleek prima bestand tegen de laad- en loswerkzaamheden die er op hadden plaats gevonden in al die jaren daarvoor.
 • Aan de andere kant hadden Marco en Martha toen met OSB-hout dagelijks vaste grond onder de voeten in Nieuwkuijk. De vloer van de volledige bovenverdieping en hun kantoren was er nl. mee bedekt. Daarmee werd de sfeer ingrijpend veranderd t.o.v. de originele grijze bodembedekking die eronder ligt. Hout draagt bij aan een warme sfeer, zoals een scandinavische stijl. En wat denk je van tropical boho ‘vibes’ als inrichting van het interieur?
 • Het is dus OSB geworden dat de binnenkant van de Citroën Jumper siert. Met hulp van een handige allround zelfstandige is het plaatje in ‘het hoofd’ redelijk concreet geworden. Retro, vintage en bohémien voeren de boventoon bij het festivalsfeertje dat we bij je op locatie creërden. Luifel, Robbie hockers en een grasmat namen we mee om je komst daar te perfectioneren. Alles wat maar bijdroeg aan comfortabel ZITTEN verzorgden wij en jou vroegen we enkel om koffie in te schenken als wij bij je langskwamen. Uiteraard belden we vooraf, zodat we je niet onverwachts zouden storen tijdens de uitvoering van je geplande werkzaamheden.
Lachende mensen zitten in en buiten een bestelbus op een meubelopstelling.

DAVANT Backstage 2021 én toch vlakbij

 1. Vooraf belde Marco je om een datum vast te leggen waarop hij samen met Martha bij je langskwam voor een DAVANTASTISCHE proefZIT.
 2. Van Nieuwkuijk vertrokken we op diverse afgesproken dagen naar alle uithoeken en zelfs over de grenzen van het land. Tot in België en Duitsland.
 3. Rond koffie- of theetijd kwamen Marco en Martha aan, parkeerden de Jumper op het parkeerterrein, richteen een minimaal deel daarvan in als mini DAVANTASTISCH festivalterreintje en wachtten je komst af.
 4. Jij zorgde voor koffie of thee en nam je tegenstribbelende, maar geïnteresseerde collega mee, liep bovenstaand terreintje op en nam plaats op een van de gereedstaande  hockers die we klaar hadden gezet op de meegebrachte grasmat.
 5. Je vergat niet om ook ìn de DAVANT Jumper te kijken, want daar stond het een en ander voor je klaar om ook op te gaan ZITTEN.
 6. Let op: we hielden het open (maar niet te bloot), stonden in de frisse buitenlucht, bleven afstand houden van elkaar, maar lieten de hoofdrol graag over aan een aantal kleurrijke banken uit onze AddProducts by DAVANT collectie.
 7. Zoveel mogelijk vragen stellen tijdens het proefzitten was toegestaan.
 8. Je bent inmiddels bekend met het filmen door Martha. Ze vroeg of je ermee akkoord ging dat ze foto’s maakte tijdens dit On Tour optreden. Van het beeldmateriaal heeft ze een video geëdit dat op onze socials op de website te zien was (en nog steeds is).
 9. O ja! Bijna vergeten. Een slot optreden hadden we toebedacht aan het meest smaakvolle bindmiddel ooit tussen jou en ons. Spekkoek.
Man kijkt naar de camera door een gordijn van een rol stof.