Loslaten is er niet meer mee ZITTEN

Gaat dat ook op voor maatwerk dat bedoeld is om lang te duren?

Drie vierkante poefjes met bladerprint.
Verschillende stoffen liggen op tafel met een foto van een meubel met hetzelfde kleurenpallet.

De tijd tussen zomer en winter

Vanaf de plek waar je werkt, heb je hopelijk zicht op wat er zich in de natuur afspeelt.Het kleurenpalet verandert.

Frisgroen heeft plaats gemaakt voor bruintinten met namen als mahonie, maisgeel, olijfgroen, avocado, cognac en terracotta. Appels en peren geven hun beste smaak af. Loofbomen laten hun blad los. In figuurlijke zin betekent in de herfst van je leven zijn: de oude dag. De tijd waarin levenskrachten afnemen.

Zitopstelling met tafel en bank en bijpassende poefjes. Meubilair is gestoffeerd in een herfstprint.

Merk jij het op?

Alsof de natuur je de richting wijst om in zekere zin ook afstand te doen van zaken die niet meer voor jou werken. In hoeverre volg jij deze natuurlijke kringloop? Ga je daarbij zóver dat je in staat bent om jouw eigen inrichtingswerkzaamheden aan een nader onderzoek te onderwerpen? En overweeg je om je werk zodanig in te richten dat je toekomt aan activiteiten waar je hart sneller van gaat kloppen en je een energie boost geeft?

Afbeelding van tropische print met apen, planten en bloemen.

Hét moment om achter bepaalde zaken een punt te zetten

Tijdens gesprekken die je voert met je klant geef je je ogen en oren de kost. Er vallen je zaken op zodra je op een bezoekadres binnenkomt en een blik werpt op de huidige inrichting. Je ziet afgedankte en niet-langer-gebruikte banken in een hoekje staan. “Die gaan deze week naar de stort”, hoor je je klant zeggen. Je merkt dat die opmerking je raakt. Je alarmbellen gaan af. Want de buitenkant is inderdaad niet meer toonbaar, maar je weet dat van binnen alles nog in tact is.

Half gestoffeerde bank met tropische print in een open veld.

Kom met een oplossing voor afgedankte banken

Ondanks dat je graag nieuwe projecten verkoopt, kies je ervoor om je klant een duurzaam advies te geven. Dat is per slot van rekening een van de pijlers waarop je jouw ontwerp baseert. Met een hart dat klopt voor duurzaamheid ga je het gesprek met je klant aan. Je licht toe wat dat concreet voor jou betekent. Het resulteert in een inspirerend gesprek over de betekenis van ‘duurzaam’ en een interieurinrichting die lang meegaat.

Close up foto van een boomstam.

Maatwerk om te duren

In je enthousiasme leg je je klant voor om maatwerk projectmeubilair een nieuwe ronde te geven. Een tweede leven. Omdat je weet dat het binnenwerk gemaakt is om lang te duren. En je er van overtuigd bent dat de ‘heavyduty furniture’ eigenschappen te maken hebben met de multiplex opbouw die de basis ervan is. Vervolgens worden die oersterke banken in Nederland door stoffeerpartners aan een custom made productieproces onderworpen. Daarom wil en kun je geen afstand doen van iets dat duurzaam gemaakt is door betrokken vakmensen en waarvan je weet dat de basis niet stuk kan. Ook niet na zeer intensief gebruik.

Vierkante zithoek met moderne hoekbank.
Grote open hoekbank met afwisselend groene tinten op de zitelementen.

Het binnenwerk behoudt zijn maatwerk vorm

“Doe er een nieuwe hoes om, laat (indien nodig) het brandvertragend koudschuim vervangen en de bank is weer aan z’n tweede leven begonnen.” Je merkt dat je klant geïnteresseerd is en openstaat voor jouw opties ten aanzien van intensief gebruikt maatwerk projectmeubilair. Ondertussen reik je in je tas naar stalenkaarten met bekledingsmateriaal dat geproduceerd is van gerecycled polyester (Rivet), plastic flessen (Revyva), stofresten en gebruikte hoezen (Sunbrella).

Close up van stiknaad tussen rug en zitting van een bank.
Model van poef met groene bladerprint.

Met welke maatwerk mogelijkheden geef jij invulling aan een duurzaam interieurontwerp?

Bekijk hieronder de video over onze duurzame DAVANTASTISCHE aanpak.