davant feed blog kinderopvang creatief interieurontwerp maatwerk projectmeubilair

In de donkere winterse dagen

brengen we je maar wat graag enige maatwerk verlichting. Dit keer kiezen we er niet voor om bij je langs te komen met onze showroom op wielen. Alhoewel de voelbare warmte van gloeiende houtblokken in een vuurkorf met in je hand een beker choco (én grote toef slagroom) ook jou zal aanspreken, onderwijl zittend op hetgeen we in Henra voor je tentoonstellen. Voor deze robuuste maatwerk aanhanger ligt in het komende kalenderjaar een DAVANTASTISCHE tourrit in het verschiet – misschien herinner je nog dat Jumper toen de honneurs ervoor waarnam – waar we je te zijner tijd van op de hoogte gaan brengen.

davant_feed_blog_werkplek_team_office_creatief_interieurontwerp_maatwerk_projectmeubilair

Licht in de duisternis

Nee, we schijnen ons licht dit keer op kwesties waar jouw collega projectinrichters eerder tegenaan liepen en daar expertise voor verwachtten hoe voor een dergelijk probleem een passende oplossing bedacht kon worden. Zij meenden die zelf (nog) niet te hebben, althans dat dachten zij in eerste instantie, maar gaandeweg was die uitkomst al sluimerend aanwezig. Eerder was het een kwestie van het onderzoeken en aftasten van de mogelijkheden de klant te helpen met de meest haalbare oplossing. Vaak blijkt dat er creativiteit aan ten grondslag ligt, m.a.w. blijkbaar hoef je niet urenlang na te denken, maar dient de oplossing zich aan zodra je de ruimte die daarvoor nodig is, toelaat. Of de verbinding zoekt met anderen die hun licht erop laten schijnen.

It only takes a spark

Er was eens een bank die flexibiliteit hoog in het vaandel heeft staan. Vooral geschikt voor mensen die affiniteit hebben met werkzaamheden waar verbinding-met-elkaar-leggen een cruciale rol speelt. Van zithoek tot werkplek en van vergader-opstelling tot wachtbank, de combinatie van zitten, werken en wachten-in-een maakt de ADX Flex tot een gewild meubel in kantoor, team- of wachtkamer. Klinkt ongekend, niet waar? Je maakt gebruik van diverse basisunits waar je resp. 1, 3 of 4 maatwerk mogelijkheden mee creëert.

davant_feed_blog_creatief_zakelijk_interieurontwerp_zitbank_flexibel_maatwerk_projectmeubilair

Maatwerk kijk op zitten

Een van je collega interieurontwerpers zette daar zijn creatieve skills voor in en vroeg ons of de zittingen er ook op een specialere, meer verwelkomende manier op geplaatst konden worden. “Drommels, dachten we, wat een maatwerk kijk op ZITTEN!” De tijd in de wachtkamer zodanig doorbrengen terwijl zittenden goed zicht hebben op de opengaande deur van de spreekkamer, is immers van groot belang. Dus dachten we nog eens zus en overlegden daarna zo en leverden zoals bevestigd op locatie een aantal maatwerk ADX Flex banken conform bovenstaande wens. Het bijpassende cadeautje dat we hierover met je delen is: gebruik jouw unieke kijk en creativiteit en zet je talent groots in voor de mensen die op je (interieur)pad komen.

davant_feed_blog_ziteiland_wachtkamer_creatief_interieurontwerp_maatwerk_projectmeubilair
davant feed blog creatief schoolinrichting interieurontwerp maatwerk projectmeubilair

Omdat jij wel wat lichtpuntjes gebruiken kunt

En dan was er de kwestie met een ziteiland dat zich nogal alleen voelde. Hoe dat kwam? Geen idee. Niemand kon hem van die gedachte af helpen, totdat hij op het plan kwam om z’n eenzaamheid achter zich te laten en op zoek te gaan naar een kompaan. Niet veel later trof hij een boom aan, die, raar maar waar, er genoeg van had om in de grote naaldbomenfamiliegroep te blijven staan waar hij al jarenlang onderdeel van uitmaakte. Beiden voelden meteen een klik en besloten voortaan samen op te trekken als duo, terwijl boom zich tegelijkertijd hard maakte om -ook afzonderlijk van elkaar- acte de présence te kunnen geven. De beklemmende greep van een hechte familie had ie immers ver achter zich gelaten. Ziteiland kon niet anders dan daarmee akkoord gaan en hoe het verder met hen afliep laat zich raden.

davant_blog_kantinebanken_adxcollectie_adxactive_heavydutyfurniture_verbindend_duurzaam_flexibel_kleurrijk_maatwerk_projectmeubilair

Op een eilandje zitten

Terwijl ziteiland en boom de puntjes verder op de i zetten, ontvingen we niet veel later bericht van Trein, althans, van z’n gebogen variant, Curved genaamd. Blijkbaar loopt maatwerk nieuws z’n tijd ver vooruit, want over de gebogen opstelling waar Curved onderdeel van uit maakt, werd door elke ouder die de entree van de basisschool betrad lovend gesproken. De lege bakken die nauwkeurig zijn weggewerkt op de uiteinden van deze slingeropstelling hebben al dienst gedaan als plantenbak voor kerstboom met ballen of rijk versierde krulwilg die de activiteiten rondom het paasfeest inluidt. (Maar dat komt later, eerst eens zien de winterkou door te komen)

davant feed blog rond ziteiland creatief interieurontwerp maatwerk projectmeubilair

Terug naar hoe het ZIT

Fictie of niet, met bovenstaande voorbeelden hopen we je te stimuleren om op een creatieve manier je ontwerp te vullen met maatwerk. Er is niks mis met rechttoe rechtaan, sterker nog, het merendeel van de in te richten ruimtes leent zich daar juist goed voor, maar een enkele keer kan het jou, je werkzaamheden en dus ook je klanten goed doen om creativiteit haar gang te laten gaan boven aloude zekerheid. Probeer het. Laat je vastzittende gedachten los en creëer je maatwerkruimte met een bende van banken die jouw kijk op zakelijke interieurontwerpen van harte ziet ZITTEN.

davant_feed_blog_ziteiland_aula_wachtkamer_creatief_interieurontwerp_maatwerk_projectmeubilair
davant feed blog ziteiland creatief interieurontwerp maatwerk projectmeubilair

Licht je klant in over maatwerk. Omdat dat nou eenmaal op een wonderlijke wijze diverse soorten mensen met elkaar verbindt.