Kleurrijke kantinebanken

Hoe je voor jouw klanten duurzame verbindingen tot stand brengt met maatwerk

davant_feed_blog_kantinebanken_treinzit_ben_kleurrijk_maatwerk_projectmeubilair

Flexibel zitcomfort

Maak jij voornamelijk interieurontwerpen voor plekken waar mensen elkaar ontmoeten? Zoals originele kinderdagverblijfinrichtingen voor hele jonge dreutels met hun leidsters? Of huiskamers voor de oudere medemens in verzorgings- of verpleeghuis? En voor iedereen die daar ‘tussenin’ ZIT?

Voeg jij zielsgraag een of meerdere speelse en creatieve zitelementen toe aan de inrichting van de leeromgeving? Zodat die uiteindelijk kinderen én volwassenen niet alleen nader tot elkaar brengt, maar hen bovendien uitdaagt in het beoefenen van samenwerking?

En houd jij je ook nog bezig met de inrichting van (niet) alledaagse (kantoor)panden die je met jouw ontwerp omtovert tot unieke grensverleggende werkplekken waar teams hun werkflow optimaliseren? Gun jij daarbij jouw klant een ruime keuze in comfortabele maatwerk banken of andere kleurrijke zitoplossingen? Lees dan vooral verder en verdiep je kennis. In davantkunde.

davant_feed_blog_kantine_treinzit_showroom_flexibel_kleurrijk_maatwerk_projectmeubilair

De inhoud van dit blog geeft je inzicht in diverse maatwerk banken voor de inrichting van een plek

 

 • waar werkelijke ontmoetingen plaatsvinden
 • er met én van elkaar geleerd
 • samen gewerkt
 • en voor elkaar en anderen gezorgd wordt

 

Gegoochel door goocheme creativiteit

Stap 1 is gezet. Je hebt de weg naar onze mogelijkheden van verbindend, duurzaam, flexibel, kleurrijk en maatwerk projectmeubilair gevonden. Maar hoe nu verder? Welke banken kun je in je ontwerp opnemen die voldoen aan bovenstaande punten? Welke sofa maak je passend om contact met anderen mogelijk te maken? Welk zitmeubel leent zich het best voor het doel waarvoor je het bedacht hebt? De overgang naar stap 2 lijkt ingewikkeld te doorgronden, maar je zult zien dat je verderop je kennis over de verschillen tussen kantinebanken vergroot hebt waarmee je met een gerust hart jouw klant van een gedegen advies voorziet. 

Kantinebanken van A tot Z

We gaan ervan uit dat jij en wij hetzelfde verstaan onder het begrip ‘kantine’. Wikipedia weet te melden dat de betekenis van kantine of bedrijfsrestaurant een eetgelegenheid is in bedrijven, scholen, sportverenigingen en andere instanties met veel medewerkers. Kortom ruimte genoeg voor spontane ontmoetingen en gezellige zithoekjes om je van alle drukte terug te trekken. Op onze website zie je onder het menu ‘collectie’ de onderverdeling ‘kantinebanken staan.

Laten we dus bij het begin beginnen.

davant_feed_blog_kantinebanken_van_a_tot_z_verbindend_duurzaam_flexibel_kleurrijk_maatwerk_projectmeubilair

A van ADX collectie

waaronder ADX Active, ADX HighLow en ADX Lounge. Algemene ADX Collectie kenmerken zijn:

davant_blog_kantinebanken_adxcollectie_adxactive_heavydutyfurniture_verbindend_duurzaam_flexibel_kleurrijk_maatwerk_projectmeubilair

 

 • rechttoe rechtaan (wand)bank, wat ook niet helemaal waar is, zie ook ADX Lounge Curved. Past bovendien vrij in de ruimte.
 • heavydutyfurniture, d.w.z. een volledig uit multiplex bestaande onverwoestbare binnenkant die met gemak het draaggewicht en zitgedrag van allerlei soorten bezoekers aankan. Van leerlingen tot studenten en wachtenden in een gezondheidscentrum. Bekijk het bewijs hier.
 • 10 jaar garantie op het binnenwerk
 • vuil- en waterdichte kering, waardoor vocht, vuil en afval niet in het meubel kan komen
 • per meter passend in je ontwerp, langs wand óf vrijstaand *. Op een gebruiksvriendelijke manier plaats je het stalen U-profiel (koppelstuk) tussen de banken in. Bekijk hier waar het U-profiel verpakt ZIT en informeer jouw klant daar vooraf over.

 

davant_feed_blog_kantine_leerplein_gebogen_zitbanken_adxlounge_verbindend_duurzaam_flexibel_kleurrijk_maatwerk_projectmeubilair

ADX Active en Lounge passen ook als Curved variant in je ontwerp voor leerplein of wachtruimte. Meer inspiratie? Kijk hier

Stel dat je 6m wand wilt vullen

met ADX Lounge banken van 75cm hoog, dan zijn de opties voor de verdeling van het aantal banken min of meer eindeloos. Een aantal voorbeelden:

5x ADX Lounge B120 H75 of

6x ADX Lounge B100 H75 of

3x ADX Lounge B200 H75 of wat dacht je van

4x ADX Lounge B150 H75.

Je kunt deze bank dus ook over 6m15, 6m26 of 6m83 gelijkelijk verdelen. Wel of niet voorzien van een hoekdeel.

Vervolgens heb je de keuze tussen de rugleuning van 75cm hoog (H75) of die van H95 (95cm). Aangezien jij het best kijk hebt op de lichtinval in de betreffende ruimte, bewegingsverkeer en dergelijke, kun je je advies nauwgezet aansluiten op de wensen van je klant. Zelfs voor banken in de nis van een wand. Door de schuim- en afdeklaag voegt de bank zich er als het ware moeiteloos tussen. De zijkanten ‘geven’ mee. Een en ander hangt vanzelfsprekend af van de maatvoering die je hebt genomen bij het vooraf nauwkeurig inmeten.

davant_feed_blog_kantinebanken_loungebank_beta_hoekopstelling_verbindend_duurzaam_flexibel_kleurrijk_maatwerk_projectmeubilair
davant_feed_blog_kantinebanken_wandbank_adxhighlow_heavydutyfurniture_verbindend_duurzaam_flexibel_kleurrijk_maatwerk_projectmeubilair

ADX HighLow

is een verhaal apart binnen de kantinebanken.

Elke basisunit is 120cm breed (B120). In de catalogus tref je de vaste maatvoering per deel van de rugleuning aan (breed of smal). De verdeling van de kleuren over de rugleuning laten we graag aan jou over. Ook deze hooglaag bank koppel je middels het U-profiel.

N.B. Vergewis je er vooraf van of deze bank door de deur van de entree naar binnen gebracht kan worden. Dit geldt overigens ook voor banken langer dan 2 meter.

Differentieer als een volleerd maatwerk interieurista en varieer met de hoogtemaat in de rugleuning. Creer speelse doorkijkjes in een langgerekte opsteling. Plaats er elementen zonder rugleuning tussen om de lengte ervan te doorbreken. Experimenteer tot slot met kleurgebruik. Heldere en felle tinten in de rugleuning ‘halen’ een saaie wand op. Houd daarbij de (donkere)kleur van de zittingen identiek.

Na alfa komt Beta

een comfortabele combinatie van treinbank en ADX bank. Een van de kenmerken van de Beta is de zitting. Waar de zitting van de ADX banken altijd volledig uit multiplex is opgebouwd, is de nosag vering in de zitting de regel bij de Beta.

De kaarsrechte naad in de rugleuning accentueert de heavydutyfurniture uitstraling, want het binnenwerk ervan bestaat volledig uit reuzesterk multiplex. Tijdens het productieproces worden zitting en rugleuning los van elkaar gestoffeerd, vervolgens aan elkaar gemonteerd en voorzien van een plint (standaard). Deze bank koppel je ook met een U-profiel. Een ontwerpidee is om voor de zitting en de rugleuning een verschillende kleur bekledingsmateriaal te opteren (van dezelfde collectie bijvoorbeeld) en er samen met je klant een keuze in te maken.

davant_feed_blog_kantinebanken_beta_loungebank_groen_interieurontwerp_verbindend_duurzaam_flexibel_kleurrijk_maatwerk_projectmeubilair
davant_feed_blog_kantinebanken_ben_button_verbindend_flexibel_kleurrijk_maatwerk_projectmeubilair

Ben, Ben Button en Dinner Sofa

 • in elke breedtemaat in te passen
 • Ben Button en Dinner Sofa: knopen in de rugleuning
 • Ben/ Ben Button zijn voorzien van sier stiknaden
 • 2 jaar garantie op het binnenwerk
 • varieer met een afwijkende kleur voor de knoopjes van de rugleuning

Bella, Daan, Jim en Mondego

onderscheiden zich van de andere kantinebanken door het zwarte stalen onderstel.

Bella en Daan zijn per meter beschikbaar. Voor Jim en Mondego werken we met een vaste zitplaatsmaat van 60cm per persoon, dus B120, B140 of B160. Jim houdt ook van ander bekledingsmateriaal dan in de catalogus staat aangegeven.

Voor andere maatwerk opties vraag je hier een offerte aan.

davant_feed_blog_kantinebanken_bella_stalen_onderstel_verbindend_duurzaam_flexibel_kleurrijk_maatwerk_projectmeubilair
davant_feed_blog_kantine_treinbanken_treinzit_ziteiland_adxcollectie_verbindend_duurzaam_flexibel_kleurrijk_maatwerk_projectmeubilair

Over de voordelen van de treinbank zijn we kort

 • rechttoe rechtaan bank, maar:
 • ook leverbaar in een gebogen/ curved versie
 • nosag vering in de zitting = comfort
 • 5 jaar garantie op het binnenwerk
 • een maakwerk maatwerk per-meter-vreter-multifunctionele-allemansvriend
 • 3 standaard rughoogte maten H100, H120 en H140
 • het U-profiel koppelt een hoek- en/of wandopstelling
davant_feed_blog_kantinebanken_treinbank_wandopstelling_maatwerk_projectmeubilair

Treffende treinbank tips

 • simpele vervanging van de standaard antislip doppen door vilten of teflon exemplaren conform de status van de vloerbekleding
 • plaats er gebogen tafels voor of achter
 • kies een polycolour extreme print voor de rugleuning en houd het effen bekledingsmateriaal in de zitting identiek
 • treinbanken die je ruggelings tegen elkaar zet, nemen losstaand minder ruimte in beslag dan treinbank z’n dubbele ‘mattie’ (mocht je klant in de loop van de tijd voor een andere indeling willen kiezen)
 • met twee treinbanken tegenover elkaar en een Dinner Tabel ertussen ontstaat een plek voor overleg, samenwerking of anderszins
 • een formele werkplek krijgt een speels karakter wanneer je voor de zijkanten van de treinbank een afwijkende kleur kiest (van hetzelfde bekledingsmateriaal)

Samengevat

Jij hebt de teugels in handen om je klant een ontwerp op maat te tonen. Met kantinebanken die voldoen aan hetgeen je daarbij voor ogen hebt. Van intensief gebruikte banken tot lichtgewicht bankjes voor een buitenschoolse opvang. Maatwerk past iedereen. 

davant_feed_blog_treinzit_kantine_showroom_sierstiknaden_flexibel_kleurrijk_maatwerk_projectmeubilair